Categorii
Articole

Am lansat AgTech TM Spark Weekend

AgTech TM Spark Weekend este hackathon-ul care dă start inovației în industria agricolă. 13-15 Noiembrie este weekend-ul dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură, sub îndrumarea mentorilor și feedback-ul jurațiolor.

Joi, 24 Septembrie am lansat AgTech TM Spark Weekend – hackathon-ul online care dă start inovației în industria agricolă. Acest weekend este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură, sub îndrumarea mentorilor și feedback-ul jurațiolor. 

 Evenimentul are loc online, în weekendul 13-15 Noiembrie 2020, și este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură. Așteptăm participanți din domenii variate, de la studenți și absolvenți ai unei universități de specialitate până la programatori, tineri cu specializare de business, marketing sau design.

Înregistrarea se face pe bază de bilet accesibil aici.

Suma achitată reprezintă gatanția participării și va fi returnată în urma participării la hackathon. După înregistrare, dacă ai o idee pe care vrei să o dezvolți, înscrie-o aici.

Toate ideile înscrise vor trece printr-o etapă de preselecție. Pentru ca o idee să fie acceptată în program, aceasta trebuie să se axeze pe o problemă existentă în industria agricolă, soluția să se bazeze pe tehnologie și să existe potențial de scalabilitate.

Hackathon-ul este parte din programul de incubare AgTech TM by Agroland, primul de acest fel din România și are ca obiectiv sprijinirea ideilor și a echipelor care dezvoltă soluții AgTech bazate pe tehnologie, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și calitatea practicilor agricole. Programul încurajează dezvoltarea de noi startup-uri, oferind oportunitatea de a primi o investiție la finalul programului pentru cele 5 echipe selectate.

Etapele incubatorului AgTech TM by Agroland:  

 • AgTech TM Spark Weekend (13-15 Noiembrie)
 • Startup Generation (TBA) – 4 săptămăni intensive de workshops&consolidare pentru echipele din AgTech TM Spark Weekend susținut de echipa Ascendis (program GRATUIT)
 • Incubator – program de 3 luni pentru 5 echipe selectate
 • Pitch Final – posibilitatea de a primi investiție de €10.000

Ce beneficii primesc echipele înscrise în incubator?

 • €50.000 investiție din partea Agroland
 • acces la rețeaua de business Agroland
 • consultanță și training-uri din partea Ascendis, companie de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale;
 • Mentorat și resurse necesare în dezvoltarea unui produs funcțional, validat cu potențiali clienți
 • Tutore dedicat pentru supervizarea de management si susținerea în coordonarea proiectului antreprenorial

Cine poate participa?

Oricine este interesat de AgTech. Fie că ești student, profesor, inginer, programator, medic, fermier, agricultor, sau lucrezi în vânzări, marketing noi te așteptăm cu drag. Dacă ai și o idee care:

 • se bazează fie pe o tehnologie existentă, cu aplicabilitate nouă—drone, senzori, platforme software adaptate pentru o nevoie specifică, problemă sau nișă—sau
 • Se bazează pe tehnologii noi, unde soarele este limita—aplicații de predicție a stării vremii sau a sănătății culturii, aplicații și sisteme de automatizare a diverselor procese, sisteme de irigații smart, respectiv echipamente hardware, senzori și sateliți IoT, soluții AI ș.a.,

atunci ești participantul ideal la AgTech TM Spark Weekend.

Înscrierea ideilor se face aici până pe 1 Noiembrie.

„Prin AgTech TM by Agroland dorim să demonstrăm că inovațiile în agricultură nu sunt deloc o Cenușăreasă față de alte domenii în care tehnologia și abordările de business curajoase au adus salturi semnificative. Dimpotrivă, credem că potențialul de creștere în agricultură este mult mai mare decât în alte ramuri economice, astfel că ne-am propus să susținem talentul și dedicarea unor startup-uri tech din domeniu, care pot consolida creșterea sectorului agricol în România.”

Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland

O scurtă recapitulare:

 • am lansat AgTech TM Spark Weekend – hackathon-ul care dă start inovației în industria agricolă
 • înregistrarea se face pe bază de bilet aici
 • suma plătită reprezintă un depozit ce va putea fi recuperat doar prin prezentarea la eveniment
 • poți dezvolta chair ideea ta de business, prin înscrierea ei aici
 • Pentru ca o idee să fie acceptată în program, aceasta trebuie să se axeze pe o problemă existentă în industria agricolă, soluția să se bazeze pe tehnologie și să existe potențial de scalabilitate

Ai nevoie de inspirație? Aici ne ocupăm noi 🙂

Urmărește-ne în Social Media (FacebookLinkedInInstagram) sau direct aici și noi îți dăm doza de inspirație. De la startup-uri de succes, la ultimile invenții care revoluționează domeniul agricol, vei fi la curent cu tot ce se întâmplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *